29. 8. 2008

Narozeninové setkání

O víkendu 23.-24. srpna se v krušnohorském vysílacím středisku našeho radioklubu OK1KSO / OK5W konalo setkání a oslava narozenin dvou členů klubu. Slavili jsme 75. narozeniny Franty OK1AAU a 60. narozeniny Jardy OK1WF. Pokud dobře počítám, tak popřát oběma oslavencům, popovídat si s kamarády a dát si přitom něco dobrého k jídlu a pití přijelo v průběhu víkendu sedmadvacet gratulantů. Někteří přijeli jenom na pár hodin, někdo vydržel od pátku až do neděle. Nejmladším účastníkem, resp. účastnicí setkání byla Saša OK1RS, nejstarší byl Jirka OK1AJZ, který je ve svých osmdesáti letech ve vynikající tělesné i duševní kondici. Počasí nakonec vyšlo lépe, než slibovala předpověď. Pršelo jenom v pátek večer a v noci a potom sprchlo ještě v noci ze soboty na neděli.


V sobotu jsem si krásně poklábosil s Dietmarem DL3DXX. Stihli jsme probrat veleúspěšnou expedici VP6DX i připravovanou německou expedici VK9DWX na ostrov Willis a ještě spoustu dalších věcí. Dietmar má velmi zdravé názory na amatérské vysílání i na život a debaty s ním jsou potěšením. Další přítomnou hvězdou první velikosti byl Josef OK1PD, legendární radioamatér a DXman z dob, kdy jsem ještě dávno nebyl na světě. Udělalo nám velkou radost, že Pepík přijel a ještě větší radost nám udělal přijetím členství v našem radioklubu. Každé osobní setkání s tímto noblesním gentlemanem ze staré školy je pro mě událostí, na kterou dlouho vzpomínám. A tentokrát jsem měl možnost povídat si zároveň s Dietmarem DL3DXX a Pepíkem OK1PD. Jen tak jsme stáli na sluníčku a klábosili o vysílání a DXingu. Dvě DX esa a já. Parádní zážitek ...


Kromě zmíněných debat o DXingu jsem si popovídal s Danem OK1HRA o naší společné zálibě – vysílání ze SOTA vrcholů, Standa OK1JR přidal vyprávění o svých bohatých zkušenostech se životem a vysíláním z ciziny a Jirka OK1RI se podělil o svoje poslední zkušenosti s chováním 2m antén vysoko nad zemí. Mluvilo se hodně, ale nezanedbávali jsme ani pravidelné (čili téměř neustálé :-) stravování a někteří z přítomných dbali také na dostatečný příjem tekutin všech značek, hi. A do toho všeho jsme se Zuzkou v sobotu odpoledne ještě zvládli procházku lesem a koupání v nedalekém rybníku. Víkend prostě neměl chybu!


Pro zajímavost přidávám (snad) úplný seznam účastníků: OK1 AAU, AEZ, AJZ, AMX, AOZ, CDJ, CF, FKD, FMX, HJZ, HRA, JKT, JR, JTM, MJA, NF + xyl, PD, RI, RS, SF, TA, TN, VTO, WF, XR, OK2ZW, OK3CV, DL3DXX.

Fotografie, které jsem na oslavě udělal, jsou k vidění v albu.

Žádné komentáře: