5. 11. 2008

CQ WW SSB DX Contest 2008 u OK5W

Rok utekl jako voda a konec října přinesl další ročník SSB části CQ WW DX Contestu. V krušnohorském contestovém QTH jsme se tentokrát sešli ve složení OK1AAU, AEZ, AMX, CF, FKD, FKH, JR, MJA, NF, WF, OK2ZI, ZW. Zapůjčením transceiveru a uvařením kotle závodnické zelňačky nás na dálku podpořil OK1XR. (Nakonec Jindra neodolal a přijel se na nás v sobotu podívat.)
Práce na přípravě antén a zařízení začaly už ve čtvrtek a skončily až chvíli před začátkem závodu. Technická skupina si opět mákla a odvedla pořádný kus práce, díky které jsme se mohli úderem půlnoci pustit do závodění. Problémy, které se řešily, zahrnovaly mimo jiné výměnu části napáječe HB9CV na 40m, opravu PA na 80m a uchození počítačové sítě.
Rozdělení operatérů na jednotlivá pásma a naplánování výsledku se jako obvykle ujal Jarda OK1WF. Letos to měl zjednodušené faktem, že na šest pásem bylo k dispozici šest závodníků (plus Jarda WF, který se pasoval do role libera). Rozdělení dopadlo tak, že 160m jsem vyfasoval já (NF), 80m dostal na starost Zdeno ZW, 40m jako vždy Karel CF, 20m obsadil Standa JR, 15m Karel ZI a na 10m vartoval Josef FKD. Laťku pro tenhle závod nasadil Jarda do výšky 7,5 miliónu bodů.
Závod probíhal více méně standardně. Pásma se nám dařilo střídat bez konfliktů, násobiče přibývaly celkem solidně a obvyklý byl i počet spojení. Vysílací technika fungovala dobře, trochu horší to bylo s počítačovou sítí, kterou v neděli nad ránem rozhodil přechod z letního času na SEČ. Podmínky byly na spodních pásmech dobré, dvacítka a patnáctka se zavíraly dost brzy a udělat alespoň nějaké násobiče na desítce bylo zkouškou trpělivosti a výdrže, ve které obstál Josef FKD na jedničku.
Nakonec jsme se dostali přes hranici osmi miliónů bodů. Konečný hrubý výsledek je 4705 QSO, 164 zón, 641 zemí a 8.169.945 bodů. Výsledky na jednotlivých pásmech jsou na 3830.

Naslyšenou v telegrafní části CQ WW DX Contestu a ještě předtím v OK OM DX Contestu!

Žádné komentáře: